Ensimmäiset maininnat partiotoiminnasta Liedossa ovat jo vuodelta 1919. Liedon Pääskyt, Liedon Huuhkajat sekä Loukinaisten Partiopojat puolestaan kokoontuivat 1950-luvulla.
Liedon Eränkävijöiden virallinen perustamiskokous oli 2.9.1974, jolloin nuorisotyönohjaaja Seppo Mikkosen johdolla aloitettiin partiotoiminta pitkän tauon jälkeen. Liedon Eränkävijät oli alkuun poikalippukunta. Tytöt kokoontuivat Pirjo Konttisen (nyk. Laiho) johdolla Liedon Erätytöissä. Koska yhteistyö oli alusta asti varsin tiivistä, päätettiin lippukunnat yhdistää vuonna 1978.
1985 LEK sai vahvistusta taustajoukoikseen, kun lippukunnan tukiyhdistys Liedon Liesa -85 ry perustettiin. Liesan suurin voimainponnistus alkoi 1989, kun Liesan majan peruskivi muurattiin. Vuonna 1993 valmistunut maja on yksi lietolaisen retkeilytoiminnan kulmakivistä.
Vaellukset ovat olleet keskeinen osa lippukunnan toimintaa alusta asti. Erityisesti 1980-luvulla lähes joka kesä taikka talvi joukko lippukuntalaisia suuntasi vaellukselle Lappiin. Nyttemmin tahti on hiljentynyt ja vaeltamaan suunnataan muutaman vuoden välein. Lapin lisäksi kohteina ovat olleet muun muassa Norjan vuoristo ja Viron rannikko. Polkupyörän kanssa vaellukset suuntautuvat useimmiten Ahvenanmaalle. Melontaretkiä lähivesille tehdään lippukunnan ryhmissä vuosittain useita.
Liedon Eränkävijät on alusta asti ollut aktiivisesti mukana myös oman lippukunnan tapahtumia suuremmissa tilaisuuksissa. Alue-, piiri- ja finnjamboreeleirit ovat keränneet vankat osallistujamäärät Liedosta. Samoin partiotaitokilpailussa lekkiläiset vartiot ovat tuttu näky.