LEK:n historia

Ensimmäiset maininnat partiotoiminnasta Liedossa ovat jo vuodelta 1919. Liedon Pääskyt, Liedon Huuhkajat sekä Loukinaisten Partiopojat puolestaan kokoontuivat 1950-luvulla.

Liedon Eränkävijöiden virallinen perustamiskokous puolestaan oli 2.9.1974, jolloin nuorisotyönohjaaja Seppo Mikkosen johdolla aloitettiin partiotoiminta pitkän tauon jälkeen. Liedon Eränkävijät oli alkuun poikalippukunta. Tytöt kokoontuivat Pirjo Konttisen (nyk. Laiho) johdolla Liedon Erätytöissä. Koska yhteistyö oli alusta asti varsin tiivistä, päätettiin lippukunnat yhdistää vuonna 1978.

1985 LEK sai vahvistusta taustajoukoikseen, kun lippukunnan tukiyhdistys Liedon Liesa -85 ry perustettiin. Liesan suurin voimainponnistus alkoi 1989, kun Liesan majan peruskivi muurattiin. Vuonna 1993 valmistunut maja on yksi lietolaisen retkeilytoiminnan kulmakivistä.

Lappi on houkutellut lietolaisia partiolaisia luokseen alusta asti. Erityisesti 1980-luvulla lähes joka kesä taikka talvi joukko lippukuntalaisia suuntasi vaellukselle Lappiin. Vaikka tahti on tänä päivänä hiljentynyt, suunnataan Lappiin vaeltamaan edelleen muutaman vuoden välein.

Liedon Eränkävijät on alusta asti ollut aktiivisesti mukana myös oman lippukunnan tapahtumia suuremmissa tilaisuuksissa. Alue-, piiri- ja finnjamboreeleirit ovat keränneet vankat osallistujamäärät Liedosta.