Kymmenien liukumäkien Kalahari

 

Uima-altaita, pelihalli, ravintoloita, kauppoja ja liukumäkiä. Tätä kaikkea oli Kalahari Resortin vesipuisto. Kalaharin valtava vesipuistokeskus sijaitsee Pennsylvaniassa. Yövyimme siellä kaksi yötä ja nautimme hotellin monista palveluista.

 

17.7. Klo 8:00 Matkamme jatkui New Yorkista aamupäivällä kohti Kalaharia. Lähes matkan varrella oli sopivasti hyvä kolmen tunnin taukopaikka. Paikka ei ollut ihan suoraan reitin varrella vaan itseasiassa kiesi aika kaukaa. Taukopaikka palveli kuitenkin kaikkia, joten se oli kannattavaa. Pidimme taukoa Woodbury Common outletissa. Paikka oli alueena aika tavallisen outlet kylän tapainen, pieniä puoteja eri puolilla aluetta. Tämä erosi monista aikaisemmin käydyistä sillä, että tarjonta koostui useista merkeistä, myös niin sanotuista luksus merkeistä. Söimme Woodburyssä meille jaetuilla ruokarahoilla, joita sai käyttää vapaasti haluamaansa ruokaan. Ruokailuvaihtoehtoina olivat erilaiset kahvilat tai suuri food court tyylinen kauppahalli, jossa ruuan saattoi valita eri paikoista. Alueella oli myös ravintoloita ja muutamia pikaruokaloita Jenkki tyyliin. Kolmen tunnin jälkeen iloinen joukkomme jatkoi matkaa Kalahariin asti.

 

Ensimmäisen illan ruokailu Kalaharissa hoidettiin yhteisesti meille varatussa kokoustilassa. Tarjolla oli buffet ruoka. Ison joukon ruokkiminen ei ole kovin helppoa ja se näkyi valitettavasti laadussa. Onneksi välillä saamme käydä itsenäisesti syömässä kuten Woodburyssä. Koska olimme aika aikaisin perillä Kalaharissa, niin iltaan jäi hyvin aikaa käydä ruokailun jälkeen tutustumassa vesipuistoon. Puisto oli rakennettu suureen halliin sisälle. Hallin kattojen suojassa oli useita korkeita ja pitkiä vesiliukumäkiä sekä muutama ruokapaikka. Kun hotelli tuli tutuksi ensimmäisenä iltana, niin seuraavana aamuna oli kiva herätä ja lähteä hyödyntämään hotellin palveluita. Meillä oli koko torstai päivä Kalaharissa. Sen aikana saimme myös syödä itsenäisesti vapaan ohjelman lomassa. Päivä kului vesipuistossa, pelihallissa sekä kavereiden kanssa aikaa viettäen.

Jotkut kävivät uimassa, toiset kuntosalilla ja jotkut jopa pelaamassa minigolfia. Liedon Eränkävijät pelasivat yhden kierroksen minigolfia hotellin hohtogolf radoilla. Söimme myös yhteisesti illallisen, kuten ensimmäisenä iltana.