Kuvankaunis New York

Liedon Eränkävijöistä on lähtenyt urhea joukko valloittamaan Amerikan mannerta. Suurin osa meistä on aloittanut matkansa Amerikan eteläisestä osasta New Yorkista. Blogia kirjoittaa matkalle lähtenyt leiriläinen.

 

15.7. 6:45

Reissumme alkoi, kun astuimme bussiin Turussa. Pääsimme Turun Metsänkävijöiden järjestämään yhteiskuljetukseen, josta iso kiitos heille. Bussimatkamme eteni hyvin, mutta Salon jälkeen matkamme loppui. Onneksi vain hetkellisesti. Bussimme tuli joku mystinen vika, jonka korjaaminen tien päällä ei näyttänyt onnistuvan. Jännittävää ehtisimmekö ajoissa kentälle Helsinki-Vantaalle. Onneksi saimme korvaavan ajoneuvon pian Salosta ja iloinen matkamme sai jatkua. Saavuttuamme Helsinki-Vantaalle klo. 09:45 suuntasimme saman tien etsimään Maapalveluiden pistettä. Partiolaiset olivat järjestäneet oman pisteen, josta Jampille lähtijät saivat infoa, matkalaukkutunnisteet sekä oman lentoryhmänsä. Lentoryhmän kanssa kuljettiin lentokentällä ja astuttiin koneeseen. Koneen nousemisen jälkeen n. 9h jälkeen olimme vihdoin perillä. Hyvin sujunut lento toi meidät JFK:n kentälle.

Ensimmäisenä iltanamme ohjelmassa ei ollut mitään erikoista. Hotellilla oleminen ja yhteinen ruokailu Planet Hollywood ravintolassa aloitti matkamme. Tukeva ja herkullinen illallinen teki jokaiselle hyvää, olihan lentokoneen ”herkullisesta” ruuasta jo aikaa.

 

16.7.2019 klo. 6:15

Aamun avautuessa New Yorkissa heräilimme ensimmäiseen kokonaiseen päivään. Oli kiva herätä, kun ikkunasta näkyivät upeat maisemat. Päivän ohjelmassa oli aamiainen Hard Rock Coffeessa sekä muutaman tunnin kiertoajelu eri puolilla kaupunkia. Kiertoajelun aikana nähtiin nähtävyyksiä niin bussista kuin kävellen. Monia väsytti pitkä matka, mutta hyvän oppaan jutuilla jaksettiin koko kierros. Kierroksen huippukohtana kävimme yhdessä lounaalla muiden bussiryhmien kanssa Central Parkissa piknikin muodossa. Puistossa oli paljon ihmisiä ja meidän sinivalkoinen joukkomme suomalaisia piristi varmasti heidänkin päiväänsä. Iltapäivästä oli luvassa vielä paljon odotettua vapaa-aikaa. Liedon Eränkävijöiden porukka käytti senkin hyödyksi tutustuen kaupunkiin paremmin jalkaisin. Kävimme korkealla World Trade Centerin huipulla olevalla vierailunäköalalla. Sen 360° tasanne tarjosi hyvän kokonaiskuvan kaupungista sen korkeine pilvenpiirtäjineen. Ikimuistoinen kokemus meille jokaiselle! Jatkoimme matkaamme myös kohti Wall Streetiä, joka vilisi pukumiehiä.  Aika näyttäviä rakennuksia ja hienoja julkisivuja. Onhan kyseessä merkittävä osakemarkkinoiden keskus. Loppuilta kului ostoksilla ja yhteisellä illallisella italialaiseen tyyliin. Tänään on aika jättää New York taakse ja suunnata matkallamme eteenpäin. Mihin seuraavaksi?