LEK VIESTI 3/2020

Tervehdys koteihin!

Vallitsevan pandemiatilanteen takia Liedon Eränkävijät ei järjestä sudenpentujen kesäleiriä 5.-7.6.2020. Piirileiri Otava 2020 tiedotti siirtävänsä leirin vuoteen 2021.
Toivottavasti syksyllä pääsemme aloittamaan partiovuoden normaalisti!
Liedon Eränkävijät pohtii parhaillaan etäpartioleirin järjestämismahdollisuutta kesälle (luultavasti heinäkuulle) 2020. Ilmoitamme mahdollisesta leirin järjestämisestä viestintäkanavillamme.
Nyt keväällä voimme harrastaa partiota etäkontaktissa toisiimme. Tässä viestissä on vielä koottuna ikäkausittain vinkkejä siihen, miten lapsi tai nuori voi harrastaa partiota etänä.
SUDENPENNUT (7-10v)
1. Tee kotipihalle taideteos luonnonmateriaaleista
2. Pelaa erilaisia maantietopelejä osoitteessa: https://online.seterra.com/fi/
3. Lähde ulos ja pelaa luontobingoa (bingoruudukko löytyy liitteistä)
4. Piirrä kartta omasta kodista tai pihasta. Kartan piirtämisen jälkeen pidetään aarrejahti, joko vanhempi/sisarus piilottaa lapselle aarteen/aarteita ja merkitsee ne karttaan tai lapsi piilottaa vanhemmalle yllätyksen ja merkitsee sen karttaan perheenjäsenelle etsittäväksi.
SEIKKAILIJAT (10-12v)
1. Scavenger hunt (ohje löytyy liitteistä): Tarkoituksena on kerätä listan tavarat. Jos haluaa kilpailla aikaa vastaan, voi ottaa myös aikaa tehtävää tehdessä. Tehtäviä voi myös tehdä sisarusten ja muun perheen kanssa yhdessä tai kilpaillen.
2. Pihabongaus: Tarkoituksena on tarkkailla pihalla liikkuvia lintuja/eläimiä noin tunnin verran ja kirjata esimerkiksi ylös mitä kaikkea tunnista. Jos on vaikeaa tunnistaa joitain lajeja voi apuna käyttää esim. http://www.luontoportti.com/suomi/fi/ -sivustoa. Tämän voi toteuttaa omassa pihassa tai lähimetsässä.
TARPOJAT (12-15v)
Kertauksen jälkeen voit testata oppimistasi kustakin osiosta (Pysähdy auttamaan elotonta, Pysähdy auttamaan tajutonta, Pysähdy auttamaan onnettomuuspaikalle) löytyvällä testillä.
2. Testaa, miten hallitset jokamiehenoikeudet https://smy.fi/materiaali/jokamiehenoikeudet-testi/
3. Merkitse luontohavaintosi kaikkien tarpojien yhteiseen kevät-padletiin https://bit.ly/2Y4ZR49. Eläimistä ja kasveista kirjoita ainakin lajin nimi. Lisäksi voit kertoa jotain muutakin havainnostasi (esim. missä näit). Tunnistamisessa voit käyttää apuna sivustoa http://luontoportti.com/suomi/fi/tunnistaminen. Sääilmiöihin ja muihin havaintoihin sana on vapaa! Painamalla plussaa oikean otsikon alta pääset kirjoittamaan oman havaintosi.
4. Osallistu KITT:iin 9.-12.5. Tällä kerralla saat tehtävän, joka pitää ensin ratkaista. Sen jälkeen voit lähteä ulos ensimmäisen vihjeen kertomaan paikkaan ja jatkaa vihjeiden selvittämistä siellä salaisten koodien avulla. Tehtäväkokonaisuuksia on kaksi, toinen vie sinut Asemanseudulle ja toinen Loukinaisiin. Suoritusaikaa on siis 4 päivää, ehdit käydä vaikka molemmissa paikoissa. Tarkemmat ohjeet ja ensimmäiset tehtävät julkaistaan 9.5. tarpojien whatsappissa.
SAMOAJAT (15-17v)
Tehtävien ohjeet liitteenä. Solmujen ohjeet liitteenä (tulee pian)
VAELTAJAT (18-22v)
1. Vielä ehtii mukaan liikkumaan ja keräämään pisteitä! Liity Facebookissa ryhmään LEKin Suurin Kuntoilija
2. Poikkeusolojen myötä voi elämästä puuttua tavallinen rytmi, ja ajankäytön hallinta voi olla jo valmiiksi vähän hakusessa. Kirjaa viikon ajan ylös (esim. noin tunnin tarkkuudella) tekemisesi rehellisesti. Viikon jälkeen tutki, miten olet käyttänyt aikasi. Oletko tehnyt asioita, jotka eivät vie sinua mihinkään tai oikeastaan edes kiinnosta? Nukutko tarpeeksi? Saatko opiskeltua tai tehtyä muita pakollisia juttuja, jäävätkö ne iltaan tai viime tinkaan? Koita sitten poistaa arjestasi turha nysvääminen ja täyttää kalenterisi mielekkäillä asioilla!
Tarvittaessa ota yhteyttä omaan ikäkausivastaavaan.
Terveisin Liedon Eränkävijöiden johtajat
Seuraa meitä:
Facebook: Liedon Eränkävijät
Instagram: liedonerankavijat
www.liedonerankavijat.fi